Tegenwoordig kom je het steeds vaker tegen, nu live wedden al wat langer bestaat zijn er steeds meer goksites die ernaast ook een livestream aanbieden. Zo kunnen mensen in real time weddenschappen plaatsen en tegelijk zien wat de resultaten ervan zijn.

De bookmakers hebben deze stappen genomen om een verbeterde ervaring aan hun klanten te kunnen bieden, doordat je door de livestreams kunt wedden terwijl je sport kijkt.

Wat is het live streamen?

Steeds meer bookmakers bieden hun klanten de mogelijkheid om toegang te krijgen tot live streaming voor een groot aantal soorten sporten, van voetbal tot paardenrennen

De meeste bookmakers stellen een aantal eisen waaraan gokkers moeten voldoen om toegang te krijgen tot de livestreams. Vaak is dat een minimum storting of een minimum inzet op een bepaald evenement. Deze eisen lijken voor sommige gokkers nogal ernstig, maar uiteindelijk vallen ze behoorlijk mee. De bookmakers geven nou eenmaal geld uit om hun klanten deze dienst te bieden, dan mogen ze er ook vanuit gaan dat de klanten die er gebruik van maken op de een of andere manier ervoor zorgen dat ze geld verdienen. Bovendien zijn sommige bookmakers in staat hun klanten meer mogelijkheden te bieden dan de normale televisie. 

Een laatste voordeel is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot live streaming via diverse apparaten zoals mobiele telefoons of tablets. Met andere woorden, het is mogelijk om op elk moment en op elke plaats toegang te krijgen tot live streaming.

Bij de livestreams moeten we wel vermelden dat ze niet geheel live zijn, vaak lopen ze wat meer achter dan de normale televisie. Dit komt omdat er achter de schermen een heleboel berekeningen moeten worden gedaan, dat alles kost tijd. De kwaliteit is vaak dan wel weer subliem, soms een stuk beter dan de reguliere televisie.

Waar moet je op letten bij het live streamen?

Het eerste wat erg belangrijk is voor het live streamen is een stabiele netwerkverbinding. Als halverwege de wedstrijd niet meer soepel loopt of achter begint te lopen omdat hij steeds moet laden is dat niet alleen niet fijn maar heb je als gokker ook een nadeel.  

Kijk ook van tevoren goed op de site van de bookmaker of hun services bij jou passen. Niet elke bookmaker is voor iedereen geschikt en veel gokkers hebben een duidelijke voorkeur als het om live wedden en livestreams gaat.

Een ander belangrijk punt is de snelheid waarmee bookmakers de weddenschappen accepteren. Dit is niet instant zoals veel mensen denken voordat ze beginnen met live wedden. Per bookmaker verschilt dit, kies dus een bookmaker die snel weddenschappen accepteert zodat je daar zo min mogelijk last van hebt. 

Wat zijn de voor- en nadelen van de livestream van bookmakers bekijken?

Voordat je begint met het wedden via een livestream van een bookmaker is het belangrijk om van tevoren de voor- en nadelen te weten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen 

Door de wedstrijd live te bekijken ben je real time op de hoogte van de laatste kansen voor een weddenschap. Dit kan vervolgens tot meer winnende weddenschappen leiden als je bijvoorbeeld merkt dat de wedstrijd steeds meer in het voordeel van één team lijkt te lopen.

Door het evenement live te bekijken kun je op tijd je weddenschappen bijstellen of als je goede kansen ziet een extra weddenschap doen. Doordat je de livestream van de bookmaker bekijkt heb je namelijk gelijk een overzicht van je weddenschappen en hoe ze het doen. Sommige wedstrijden lopen nou eenmaal anders dan je van tevoren had kunnen voorspellen, als dat het geval is kun je tijdens de wedstrijd jezelf nog indekken met een weddenschap. 

De livestreams van bookmakers zijn vaak van hoge kwaliteit, hierdoor heb je het gevoel alsof je er zelf bij bent. Dit maakt de beleving een stuk beter. 

Bovendien kun je een enorme verscheidenheid aan evenementen bekijken en erop wedden. Dit varieert van grote wedstrijden tot kleinere speciale competities, toernooien en wedstrijden, op die manier is er voor iedereen wel een sport of competitie tussen waar zij van genieten.

Nog een voordeel dan we willen noemen is het meenemen van weddenschappen op reis. Doordat de bookmaker tegelijk de livestream en de weddenschappen beheert, kunnen zij alles op één plek zetten. Vaak wordt dit nog eens extra geoptimaliseerd door een app die je zo op je telefoon kunt zetten. Hierdoor kun je ook op een kleiner scherm alle informatie zien die je nodig hebt om winnende weddenschappen te maken. 

Als laatste voordeel maar zeker niet als minste voordeel is de mogelijkheid om nog sneller weddenschappen te plaatsen die gebruik maken van de traagheid van het bijwerken van kansen door de bookmaker. De bookmakers hebben tijdens een live wedstrijd en livestream een heleboel te doen, de mensen op computers die verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de kansen en bijbehorende uitbetalingen lopen daardoor wat achter. Als jij slim genoeg bent kun je in die situaties buitenkansjes pakken als je iets in de wedstrijd ziet veranderen door weddenschappen te plaatsen voordat de uitbetalingen zijn bijgewerkt.

Nadelen

Het grootste probleem van live wedden zijn de emoties die erbij komen kijken. Er zijn gevallen waarin een gokker ‘prachtige’ kansen ziet en een weddenschap afsluit zonder dat hij er goed naar te kijken en wat de gevolgen ervan kunnen zijn. Geen wonder dus dat zulke acties vaak tot geldverlies leiden.

Voor sommige gokkers helpt het om achterover te kunnen leunen, de cijfers te bekijken, nog wat na te denken, voordat ze een weddenschap plaatsen. Bij live wedden gaat alles een stuk sneller en heb je niet de tijd om rustig na te denken. Dat kan veel druk op de gokker leggen en niet iedereen van ons maakt dan nog goede beslissingen.

Over het algemeen bieden bookmakers hun klanten veel minder live weddenschappen aan dan voorweddenschappen, live weddenschappen met een livestream komen nog minder voor. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, is dat ook geen voordeel. De keuze is een stuk kleiner waardoor je gelimiteerd wordt in de kansen die je kun creëren. De impact hiervan kun je echter wel verkleinen door een bookmaker te kiezen die een grote keuze heeft aan live weddenschappen met livestreams.