Voetbalweddenschappen zijn de populairste variant van sportweddenschappenmarkt ter wereld. Vooral in Nederland blinkt deze variant van wedden uit boven de andere sporten. 

Door de populariteit zijn er steeds meer nieuwe gokkers geïnteresseerd in het wedden op voetbal. Bij het online wedden op voetbal kun je op nagenoeg elke club en competitie een weddenschap plaatsen. Denk hierbij aan het WK, het EK en grote competities als de Eredivisie of de Engelse Premier League. Om het beginnen met wedden op voetbal gemakkelijker te maken hebben we het hier voor je uitgelegd.

Hoe werkt het wedden op voetbal

Er zijn honderden competities en wedstrijden waarop gewed kan worden, verschillende bookmakers bieden een enorme verscheidenheid aan kansen aan. Het wedden kan gebeuren op bijvoorbeeld de uitkomst van wedstrijden of de gebeurtenissen binnen de wedstrijd. Denk hierbij aan het aantal gescoorde doelpunten, gewonnen corners, rode en gele kaarten en wie de doelpunten gaat maken.

Doordat het wedden op voetbal een grote markt is bieden de verschillende bookmakers diverse geweldige aanbiedingen aan om klanten te trekken. Hier maken veel gokkers terecht gretig gebruik van. Zodra de uitslag van het evenement vast staat en je weddenschap een winnaar is, krijg je jouw weddenschap uitbetaald.

Los van het standaard wedden op voetbal waar je van tevoren een weddenschap plaatst kun je ook live wedden. Bij het live wedden op voetbal kun je tijdens de wedstrijden je weddenschappen aanpassen aan de gang van zaken. Zo kun je jouw weddenschap nog aanpassen als een wedstrijd niet loopt zoals je van tevoren gedacht had. 

Er zijn een groot aantal verschillende dingen waarop je kunt wedden, elke bookmaker heeft een ander assortiment van weddenschappen dat vaak erg uitgebreid is. De mest populaire van allemaal is het wedden op de uitkomst van de wedstrijd, ook hierin zijn er vaak verschillende weddenschappen om uit te kiezen. 

Hieronder hebben we de populairste soorten weddenschappen op voetbal voor je uitgelegd.

Waar kun je op wedden bij voetbal

Om wedlijnen bij het wedden op voetbal te begrijpen, is het allereerst belangrijk dat je de nodige kennis hebt over voetbal. 

De meeste voetbalwedstrijden blijven beperkt tot de standaardtijd van twee helften van 45 minuten met een rust in het midden. Hier komt aan het einde van de beide helften nog een blessuretijd bij. 

Het eindresultaat

De meest eenvoudige weddenschap is de het wedden op het eindresultaat, deze vraagt je simpelweg om een winnaar te kiezen uit de twee teams die spelen. De uitbetaling voor de twee kanten van de weddenschap wordt berekend door te kijken naar de waarschijnlijkheid van het winnen van een team. Het wedden op het team dat de minste kans heeft om te winnen zal je de grootste uitbetaling opleveren als ze winnen. 

Vaak wordt er bij deze weddenschap ook rekening gehouden met een gelijkspel, ook hier kun je vaak op wedden. 

De bet builder

Betbuilders zijn een nieuwe toevoeging aan het voetbalwedden, desondanks worden ze de laatste tijd steeds populairder.

Deze weddenschappen binnen een bet builder hebben een aanzienlijk kleinere kans om voor te komen. Ze zijn echter perfect om op te wedden als je de beide teams goed kent en kleine weddenschappen wilt afsluiten. Je kunt hierbij wedden op dingen zoals het aantal gele kaarten, corners en wie de doelpunten gaat maken. 

Speler statistieken

Een andere manier van wedden is het wedden op de statistieken die een speler gaat hebben aan het einde van de wedstrijd. Dit geeft je de kans om te wedden op het aantal schoten, tackles of keren dat een speler buitenspel zal staan.

Dit kan niet alleen per speler maar ook op de totale hoeveel vrije trappen, doelschoppen en inworpen er in de gehele wedstrijd zijn. 

Deze weddenschappen worden door veel bookmakers gebruikt om hun spelers extra spanning en waar voor hun geld te geven. Let echter wel op bij het plaatsen van deze weddenschappen, voetbal kan zoals velen weten behoorlijk onvoorspelbaar zijn.

Asian handicap 

Nog een populaire weddenschap is de Asian handicap. Deze weddenschap laat je wedden op het verschil in doelpunten. Je wed hier bijvoorbeeld of het team dat meer kans maakt om de wedstrijd te winnen, dit zal doen met meer dan 2 doelpunten verschil met de tegenstander. 

Rust/volle tijd

Je kunt niet alleen wedden op het eindresultaat maar ook op het resultaat bij de rust, of op alleen het resultaat van de tweede helt. 

Deze weddenschap is geschikt voor de gevorderde voetbalfan die genoeg kennis heeft om te weten of een team een wedstrijd zwak begint of juist na een tijdje minder goed gaat spelen. Ook het kennen van de startopstellingen en weten of belangrijke spelers ontbreken door blessures kan bijvoorbeeld een voordeel zijn bij dit soort van wedden.

Dubbele kans

Om je kans op een winst te vergroten kun je ook op twee van de drie uitkomsten van een wedstrijd wedden. Hierbij zijn de combinaties als volgt:

  • Thuisploeg of gelijkspel
  • Uitploeg of gelijkspel
  • Thuisploeg of uitploeg

Je wint bij deze weddenschap snel, doordat je echter zoveel kans maakt om te winnen is ook de uitbetaling een stuk lager. Als je echter weinig risico wilt lopen is dit de ideale weddenschap.

Over en Under weddenschappen

Als laatste willen we het hebben over de over of onder weddenschap. Dit is een weddenschap op het totale aantal keren dat een bepaalde gebeurtenis voorkomt in een wedstrijd, denk hierbij aan doelpunten, corners en gele kaarten. 

De bookmaker berekent een basisgetal hoe vaak zij denken dat een gebeurtenis voorkomt in een wedstrijd en je kunt wedden of het meer (over) of minder (Under) dan dat getal zal gebeuren. Dit basisgetal zal nooit een geheel getal zijn, hierdoor zorgt het ervoor dat de uitkomst altijd één van de twee zal zijn: Over of Under.

De voor- en nadelen van het wedden op voetbal

Het wedden op voetbal heeft net als alle andere dingen in het leven voor- en nadelen, we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Wedden op voetbal is voor de mensen die houden van de sport een goede manier om extra spanning toe te voegen aan een wedstrijd. Ook hebben zij veel verstand van de sport en kunnen zij zo verstandige weddenschappen plaatsen. 

Een ander voordeel van het wedden op voetbal, deze keer tegenover de andere varianten van gokken is het feit dat het wedden op voetbal niet alleen puur op geluk is gebaseerd. Bij het wedden op voetbal komt een flinke dosis kennis kijken. Jezelf goed inlezen voor een wedstrijd kan je dus een voordeel geven.

Nadelen

Aan de andere kant kunnen mensen door hun kennis en informatie sneller denken dat ze een grote kans hebben. Deze mensen kunnen dan meer riskeren dan ze zouden moeten. Uiteindelijk blijft voetbal een onvoorspelbare sport, dat is ook wat het spannend houdt. Daarom moet je bij het wedden nog altijd een goede strategie aanhouden.

De bookmaker heeft zelf de kansen en uitbetalingen in handen, dit zorgt ervoor dat zij altijd op de een of andere manier geld zullen verdienen. Houdt dus in de gaten of de weddenschap die je wilt plaatsen wel zo ideaal is als hij lijkt en of er niet toevallig bepaalde regels bij komen kijken.

Bonussen bij het wedden op voetbal

De grootste goksites voor het wedden op voetbal hebben geweldige bonussen. De voetbal goksites bieden welkomstbonussen of stortingsbonussen aan. Zo kunnen ze bijvoorbeeld je eerste storting verdubbelen. Ook gratis weddenschappen zijn een populaire aanbieding om klanten te trekken. 

Sommige sites bieden risicovrije weddenschappen aan. Deze vorm van bonus laat je wennen aan de indeling van de site en het wedden zonder dat er risico’s aan vast zitten. Mocht je verliezen krijg je namelijk je inzetbedrag terug.

Waar moet je op letten bij het wedden op voetbal

Het belangrijkste om op te letten voordat je gaat wedden is de site waar je jouw weddenschappen gaat plaatsen.

Natuurlijk is de bruikbaarheid van een site erg belangrijk. Het kunnen vinden van de benodigde informatie op een site kan je een voordeel geven boven de andere gokkers. Ook een mobiele app kan je veel gemak brengen aangezien je zo weddenschappen kunt blijven plaatsen als je op reis bent.

De beste sites om op voetbal te wedden zien er niet alleen goed uit maar hebben ook een vriendelijke klantenservice die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. Het lezen van reviews is iets wat we je zeker kunnen aanbevelen. Veiligheid en zekerheid

Voor Nederlanders is het zoeken van een veilige website gemakkelijker gemaakt door het aanpassen van de wet kansspelen op afstand. Alleen de bookmakers die een veilige site hebben en eerlijk te werk gaan krijgen een vergunning van de kansspelautoriteit. Let dus goed op of de site waar je weddenschappen gaat plaatsen bezit over zo een vergunning.